Tilbake

Et lite Paradis

På en nedlagt skole ved Skogsfjordvatnet i Karlsøy kommune leier grendelaget ut fem rom med til sammen 15 sengeplasser. Her har du tilgang til et ukjent lite paradis, kun en time fra Tromsø.

tekst karen marie berg

SKOGSFJORDVATN

Da Skogsfjordvatnet skole skulle legges ned, på grunn av for få elever, forbarmet bygda seg over bygget og kjøpte det av kommunen til en symbolsk sum. Løftet kommunen fikk, i forbindelse med overtakelsen, var at grendelaget skulle holde aktivitet i bygget med å leie ut rom til turister, jegere og entusiastiske fiskere. Også barnehager fra Tromsø har tatt turen til det lille paradiset i Karlsøy kommune, hvor de har boltret seg i vill og vakker natur.

Fantastisk dugnadsånd

– Her har vi kafé hver lørdag, i tillegg til at vi leier ut rom til hvem det måtte være. Rett nedenfor har vi norges største innsjø på øy, nemlig Skogsfjordvatnet. Her er det muligheter for å fiske både ørret, røye og ikke minst laks, forteller Linda Solli Sørensen.

Det er ene og alene dugnadsarbeid som ligger bak tilbudet om romutleie, året rundt. Oppussing av skolen startet høsten 2001.

– Vi har hatt mest besøk av jaktfolk og barnehager. Vi har foreløpig ikke markedsført oss på grunn av økonomien, sier Solli Sørensen og fortsetter.

– Det er helt fantastisk her. Ofte glemmer vi hvor fint vi har det rundt oss, men heldigvis er det alltid noen turister som minner oss på kvaliteten på omgivelsene her. Vi bor i et paradis, særlig om sommeren. Helt nydelig, sier hun og titter ut av vinduet.

Det beste

Skogsfjordvatnet er et perfekt fritidssted for familier. Det er nok å henge fingrene i hvis man har interesse for naturen.

– Man kan leie båt på Sollia Gård, bade i innsjøen, fiske, gå på fjellet, grille på grendehuset, spille fotball og hygge seg. Her er det mange muligheter, forteller Solli Sørensen.

For å kunne fiske må man først investere i et fiskekort. I lakseelva sies det at det er hentet opp laks på over ti kilo. I tidsrommet 15. juni til 17. august er elva åpen alle dager i uka.

Mario Solli Sørensen (12) er oppvokst ved Skogsfjordvatnet. Her har han det helt topp.

– Jeg anbefaler andre unger å komme hit. Det er masse dyr rundt omkring i området, og på sommeren blir det varmt i vannet. Da blir det mye bading, forteller Mario med et stort smil.

karen.marie.berg@nordlys.no

BESØK OSS! Linda Solli Sørensen på Skogsfjordvatn kunne ikke tenke seg å bo noen andre steder enn nettopp her. Nå håper hun flere oppdager den lille perlen, og gjester grendelagets utleiemuligheter og benytter seg av naturen i området.